Bonenschotel

Dit Mexicaanse bonenschotel recept wordt bereid met 3 verschillende soorten bonen, die stuk voor stuk erg geliefd zijn in Mexico. Als extraatje worden er ook nog kikkererwten bij gedaan. Een flinke stevige maaltijd voor meerdere personen en zeker voor herhaling vatbaar. Dit recept behoeft geen verdere aankleding, het is heel kompleet, en heel smakelijk.

Benodigdheden:
- 120 gram kikkererwten
- 120 gram kidneybonen
- 120 gram chilibonen
- 120 gram pintobonen
- 650 gram rundergehakt
- 90 gram tomatenpuree
- 1 blik tomaten
- 2 uien (groot)
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 peper
- 1 laurierblaadje
- 3 eetlepels olijfolie
- 1.5 deciliter bier
- peper en zout

Bereiding:
De uien vrij grof snijden en deze een in behoorlijk grote braadpan fruiten. Doe de geperste knoflook erbij, eveneens de chili-en paprikapoeder en de komijn. Bak alles even rustig door. Het gehakt in dit mengsel rul bakken tot het mooi bruin is.

Voeg daarna de tomaten met het sap, de tomatenpuree, oregano en het laurierblaadje toe Doe ook het bier erbij. Maak op smaak met wat peper en zout en laat alles ongeveer drie kwartier op een laag pitje sudderen.

Hou in de gaten of er niet te veel vocht verdampt is, anders wat water toevoegen. Als de 45 minuten om zijn alle bonen en de kikkererwten erbij doen, goed doorscheppen, roeren.Nog een klein kwartiertje mee laten pruttelen. Houdt het gerecht warm totdat het geserveerd wordt.

Tips:
Breng het gerecht over op een schaal, leg er wat augurkjes omheen, en serveer met witte rijst.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: