Chili con Carne

Dit recept wat het meest bekend is onder naam ‘Chili con Carne’ is een veel gebruikte maaltijd in Mexico en eveneens in Texas in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk door de invloed van Mexicaanse bewoners.

Eigenlijk klopt het niet helemaal, want in chili con carne worden de bonen helemaal niet genoemd, en terwijl deze toch echt een heel belangrijk onderdeel zijn van dit gerecht. De smaak is pittig tot picant en kan naar gelang aangepast worden. Ook heel lekker is om wat salami en/of chorizo mee te baken.

De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is 30 tot 60 minuten.

Benodigdheden:
2 potten bruine bonen (liefst de kidneybonen)
400 gram rundergehakt
1 spaanse peper
1 paprika (rood)
1 paprika (groen)
1 paprika (geel)
2 uien (groot)
1 teen knoflook
3 eetlepel olie
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 vleebouillontablet
1 pak gezeefde tomaten
peper en zout
tabasco

Bereiding:
De paprika’s schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De spaanse peper eveneens klein snijden, het is beter om de zaadjes te verwijderen. De ui fijnsnijden.

Het gehakt wordt rul gebakken, en de knoflookteen wordt erboven geperst. Vervolgens de paprika’s, en peper erdoor heen scheppen en nog even mee laten bakken.

Het bouillontablet verkruimelen en er eveneens door heen scheppen. Nu de tijm, chilipoeder en bruine suiker erbij doen. Weer alles goed doorscheppen.

De tomaten en de bonen met het vocht toevoegen. Het geheel aan de kook brengen, en op een laag pitje ongeveer 20 minuten door laten pruttelen. Als laatste naar smaak nog wat zout en peper en wat druppeltjes tabasco erbij doen.

Tips:
Serveren met rijst en salade

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: