Frijoles Borrachos (Dronken Bonen)

Dronken bonen, een directe vertaling van “Frijoles Borrachos”. Waarom deze naam? De bonen worden namelijk met bier bereid. Het is niet zo dat je er gelijk echt dronken van wordt, in tegendeel, het is alleen de smaak. Maar zoals elk gerecht, het moet een naam hebben. En omdat de bonen anders dan gewoonlijk gekookt worden, is deze naam ontstaan.

Dit bonengerecht is behoorlijk aan de pikante kant, dus voor de liefhebbers. De benodigdheden zijn voor 4 personen, en de bereidingstijd is ongerveer 60 minuten.

Benodigdheden:
- 1 blik kidneybonen
- 100 gram spekreepjes
- 250 gram vleestomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 jalapeños
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel olie
- 1 flesje bier
- peper en zout

Bereiding:
De tomaten van vel ontdoen, door ze even in heet water te leggen. Haal de pitjes eruit en snij ze in kleine stukjes. De spekreepjes in de olie uitbakken, en daaraan toevoegen de fijngesneden ui en knoflook, en de stukjes tomaat.

Laat alles met elkaar bakken totdat de tomatenstukjes zacht zijn. De kidneybonen nu bij het mengsel doen, goed omscheppen, niet meer bakken. Inmiddels de jalapeños fijn snijden, wel de pitjes eruit halen, en deze door het mengsel scheppen.

Tenslotte de kruiden er over strooien; peper en zout komijn en oregano. Schep het geheel goed door, en giet voorzichtig het flesje bier erbij. Laat dit 15 minuten zachtjes koken, alvorens het op te dienen.

Tips:
Het bonengerecht warm serveren, met witte rijst en eventueel een frisse salade.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: