Fruit toetje

Lekker zoet nagerecht met fruit volgens Mexicaans recept. Eenvoudig te maken fruit toetje, voordelig en aantrekkelijk uiterlijk. Het bestaat uit bananen met een warme ananas-saus. Het leuke van dit recept is dat de bananen en ananas te vervangen zijn door andere vruchten, wat eveneens een lekker toetje oplevert. De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen, en de bereidingstijd is ongeveer 1 uur.

Benodigdheden:
- 4 bananen
- 1 ananas
- 50 gram boter
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels rum (witte)
- 1 citroen (alleen het sap)
- geraspte chocolade of wat hagelslag

Bereiding:
Begin met het schoonmaken van de ananas, snij hem in plakken, en daarna in kleine stukjes, zonder het middenhartje. Smelt de boter met daarin de suiker en de rum, zachtjes laten smelten, vooral niet bakken.

Voeg nu de stukjes ananas toe en schep alles door. De bananen op de dessertbordjes verdelen, en met wat citroensap besprenkelen. De ananas over de bananen scheppen met de saus. Naar wens kan wat geraspte chocolade of hagelslag erover gestrooid worden, staat wel gezellig.

Tips:
Om het toetje nog wat meer Mexicaanser te laten worden, kan de rum vervangen worden door Tequila, wat ook heel lekker van smaak is.

{ 1 comment… read it below or add one }

roeweva februari 26, 2014 om 19:04

Het is een heel goed recept. En is mskkelijk te maken en is verdr heel lekkker

Beantwoorden

Leave a Comment

Previous post:

Next post: