Gestoofde kabeljauw

Een vis gerecht met een Mexicaans tintje. In dit vis recept wordt is kabeljauw gebruikt, en wel de filets. Naar eigen keus kan de vissoort veranderd worden, het moet wel een stevige vissoort zijn. Er wordt weinig vet in verwerkt, dus dit recept is goed voor de slanke lijn.

Natuurlijk worden er wel bonen in verwerkt, wat heel gebruikelijk is bij de Mexicaanse keuken. Bruine, witte of wat voor boon dan ook, in Mexico is een maaltijd geen goede maaltijd als er geen bonen bij zijn. De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Benodigdheden:
- 4 kabeljauw filets
- 50 gram boter
- 2 eetlepels tacokruiden
- 1 blik bonen (kidney)
- 1 blikje mais
- 1 pot tacosaus (mild)
- 2 uien (klein)
- peterselie (fijngehakt)

Bereiding:
De filets met 1 eetlepel van de tacokruiden goed inwrijven, laat ze even rusten om de kruiden goed in te laten trekken. Daarna ze bakken in de boter, niet op hoog vuur anders worden ze te bruin.

De filets zijn gauw gaar, dus let er op dat ze niet uit elkaar vallen. Haal de vis uit de pan en leg ze op een bord. Nu in het braadvocht de bonen en mais met de andere eetlepel kruiden en de tacosaus doorroeren.

Leg de filets terug in de pan en laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorstoven. De uitjes heel fijn snijden en deze bovenop de filets leggen. Laat ze nog even doorstoven.

Tips:
De vis wordt apart op de borden geserveerd., en voor de garnering wat fijngehakte peterselie over gestrooid. Serveer met witte rijst, plakjes tomaat en komkommer.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: