Gevulde paprika (Chiles Rellenos)

Gevulde paprika’s zijn een delicatesse in Mexico. Het is een complete maaltijd, want het zijn niet alleen de paprika’s met wat vulling, er komt echt nog wat meer bij. De vulling wordt meestal gemaakt met rijst en bonen, vlees, kip en zelfs soms met vis. Makkelijk te bereiden, en zelfs voordelig. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 15 minuten.

Benodigdheden:
- 4 paprika’s (gele, of 2 gele en 2 rode)
- 300 gram rundergehakt
- 100 gram spek
- 125 gram snelkookrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram kidneybonen
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ theelepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout

Bereiden:
De rijst koken op de gewone manier en even apart houden. De fijngesneden ui en knoflookteentjes in de olie fruiten, ongeveer 4 minuten. Het spek in kleine stukjes snijden en samen met het gehakt aan de ui/koflook toevoegen.

Dit mee laten bakken door af en toe om te scheppen. Na ongeveer een paar minuten bakken zal het gehakt bruin zijn, nu de tomatenblokjes en het sap, de komijn, chilipoeder en de bonen erbij doen. Dit alles weer een paar minuten meebakken, wel doorscheppen om aanzetten te voorkomen.

Houdt het mengsel warm. De paprika’s worden in de lengte doorgesneden en in ruim water gekookt, ongeveer 4 minuten. Ze moeten niet heel zacht worden, anders zijn ze moeilijk te vullen. Dus tot “ al dente”. Laat ze uitlekken, en als nodig nog met wat keukenpapier droog deppen.

De rijst wordt door het warme gehakt/spek mengsel gemengd. Eventueel met wat peper en zout verder op smaak brengen. De paprika’s kunnen nu gevuld worden.

Tips:
Op een ovale schaal wat groene bladen sla uitspreiden, daarop de gevulde paprika’s decoren.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: