Guacamole

De avocado’s worden veel gegeten in Mexico. Ze worden ook veel verwerkt in salades en als mousse geserveerd. De bekende Mexicaanse naam is “Guacamole” en kan eigenlijk niet ontbreken bij een Mexicaanse maaltijd. Het is een zeer smakelijke mousse, die zeker in de smaak zal vallen. De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Benodigdheden:
- 2 a 3 avocado’s (goed zacht)
- 1 teentje knoflook
- 2 pepers
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 citroen (alleen het sap)
- peper en zout

Bereiding:
De avocado’s door midden snijden, de pit verwijderen en met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit scheppen. Doe het in een ruime kom, is makkelijker om te mengen. De tomaat van vel ontdoen, door deze even in heet water te leggen, en in kleine stukjes snijden.

De ui heel fijn snipperen, evenals de pepers, de zaadjes eruit halen, anders overheerst de pikante smaak. Het teentje knoflook persen. Dit alles met het sap van de citroen in de kom met elkaar mengen, niet kloppen, maar met bijvoorbeeld een houten lepel rustig doormengen.

Tot slot nog wat peper en zout toevoegen, en de mousse is klaar om geserveerd te worden. Als de mousse ver van te voren wordt gemaakt, kan deze bewaard worden in de ijskast. Het moet wel heel goed afgedekt worden, anders verkleuren de avocado’s.

Tips:
Als variatie kan er wat room door geroerd worden, of wat Philadelphia kaas. Breng de mousse over in een glazen schaal, of serveer in individuele schaaltjes.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: