Mango mousse

De Mexicaanse nagerechten staan echt in het teken van de verse vruchten. Natuurlijk omdat ze daar makkelijk verkrijgbaar zijn worden ze veel verwerkt in recepten. Gelukkig zijn de meeste vruchten ook in Nederland voorhanden. In dit recept is de hoofdpersoon de Mango.

Het is een luchtig- schuim- puddinkje, oftewel een mango mousse. Heel lekker van smaak, het is geen echte pudding, ook geen ijs, het is iets op zichzelf, het is een mousse. De gegeven hoeveelheden zijn voor 6 personen, de bereidingstijd is lekker kort slechts 15 minuten.

Benodigdheden:
- 1/8 liter slagroom
- 2 mango’s (goed rijp)
- 120 gram poedersuiker
- 1 limoen (alleen het sap)
- 1 stukje gember
- 2 eetlepel rum (witte)

Bereiding:
De mango’s schoonmaken en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Houdt een paar reepjes met schil apart voor de garnering. Het stukje gember in hele kleine snippertjes snijden. Mango’s, gember, suiker en limoensap in de keukenmachine doen en alles pureren. Meng nu door de puree de 2 eetlpl rum.

De slagroom goed stijf kloppen, en dit door de mangopuree scheppen, vooral niet roeren, anders wordt de slagroom weer slap. De mousse kan nu verdeeld worden over de 6 ijscoupes.

Zet ze alle 6 minimaal een 1 uur in de ijskast alvorens te serveren.

Tips:
Voor de garnering de reepjes mango heel fijn snijden, net een spiraaltje, en hang dat aan de rand van elke ijscoupe.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: