Mexicaanse aardappel stoofpot

Ook in Mexico worden aardappels gegeten, en er worden lekkere recepten mee gemaakt. Er wordt natuurlijk het typisch Mexicaanse tintje aangegeven, zoals de pittige smaak. De paprika’s zijn bijna altijd aanwezig, en geven iets vrolijks aan de maaltijd door hun kleur.

Rode, groene, gele geeft niet welke kleur er wordt gebruikt, het staat altijd gezellig. Dit recept van aardappels met vlees, is een stevige maaltijd , wat zeker in de smaak zal vallen. De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen, en de bereidingstijd is ongeveer 1 uur.

Benodigdheden:
- 400 gram mager rundvlees
- 500 gram aardappels
- 1 ui
- 1 paprika (rood)
- 2 maiskolven
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- ½ bouillontablet
- 1 zakje Mexicaanse kruiden
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- ¼ liter water
- peper en zout

Bereiding:
Het vlees in repen snijden en het goed inwrijven met de Mexicaanse kruiden en de geperste knoflook teen. Laat het even rusten, om de kruiden goed te laten intrekken. Zoek aardappels van dezelfde grootte, schil ze, en snij ze in partjes. De maiskolven in stukken hakken, gebruik hiervoor een hakmes, ze zijn vrij hard. De ui en paprika in ringen snijden, en de courgette in plakken.

Het vlees wat inmiddels lekker gekruid is wordt in de olie gebakken. Goed om en om bakken, zodat het lekker bruin is geworden. De ui en paprika toevoegen en ook even meebakken.

De maisstukken en de aardappels, niet meebakken, alleen doorscheppen, evenals de plakken courgette. Steek de blaadjes laurier ertussen en laat het mengsel 15 minuten door stoven. Los nu het halve bouillontablet op in ¼ ltr water en giet dit bij het mengsel. Even op laten koken, direct laag zetten en dit nog ongeveer 15 minuten door laten pruttelen.

Probeer na de 15 minuten of de aardappels gaar zijn, en het vlees goed zacht is. Laat het anders nog een paar minuten langer door stoven. Niet te lang anders verpiepen de groenten. Haal de laurierblaadjes eruit en breng het op smaak met peper en zout.

Tips:
Breng het gerecht over op een een platte schaal. Voor de garnering rondom plakjes tomaat, komkommer en augurkjes rangschikken. De peterselie verdelen over de gehele schotel.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: