Mexicaanse rijst met varkensvlees

Varkensvlees is heel geschikt om een stevige pot te maken. Het is uitermate geschikt voor een stoofpot. Het is gauw gaar, en wordt niet zo gauw droog als rundvlees. Dit recept op de Mexicaanse toer heeft een bijzonder lekkere smaak en is veelzijdig om te combineren.

Het kan als vulling dienen voor tortilla’s, als hoofdschotel met rijst. En zelfs met aardappelpuree is het ook niet te versmaden. De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen, en de bereidingstijd is iets langer dan 1 uur.

Benodigdheden:
- 500 gram varkensvlees
- 250 gram gerookt spek
- 4 tomaten
- 1 paprika (groen)
- 1 paprika (rood)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje mais
- 2 bouillonblokjes
- 250 ml water
- geraspte oude kaas
- chilipoeder/tabasco/paprikapoeder
- peterselie(fijn gehakt)
- olie

Bereiden:
Het vlees in stukjes snijden en in de olie bruin bakken. Haal het uit de pan en bewaar het voor later. In dezelfde pan nu het spek, wat ook in kleine stukjes is gesneden bakken.Voeg hierbij de geperste knoflook, en de uien die fijngesneden zijn.

Bak dit tezamen totdat de uien glazig zijn.De bouillonblokjes oplossen in de 250 ml water en dit door de spekjes en uien roeren. De chilipoeder, tabasco en paprikapoeder met mate erbij doen, heel voorzichtig omgaan met de chilipoeder en tabasco, het gerecht moet niet vlammend worden. Het varkensvlees gaat terug in de pan, en laat het ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen.

Ondertussen de paprika’s in reepjes snijden, en de tomaten in kleine stukjes. Deze na de suddertijd samen met de mais er door roeren.

Tips:
Breng het vlees over op een platte ovale schaal en strooi de geraspte kaas er over.Voor de garnering nog wat peterselie langs het vlees decoreren. Doe er ook nog wat zuurs bij, zoals augurkjes of komkommers

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: