Mexicaanse Witte Bonen

Bonen zijn ondenkbaar in de Mexicaanse keuken. Of het nou zwarte, bruine of witte bonen zijn maakt niet veel uit. Bonen moeten het zijn. Er zijn behoorlijk wat recepten waarin bonen verwerkt worden. Kan zijn als boon op zich, als puree, of in soep. De bonencultuur bestaat bijna in heel Latijns Amerika. En eerlijk gezegd is het voedzaam, eenvoudig te bereiden, en voordelig.

Dit recept is met witte bonen, die verwerkt worden in een heerlijke vulling voor de eveneens ondenkbare tortillas. De gegeven hoeveelheden zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 1 uur.

Benodigdheden:
- 1 pot witte bonen (groot)
- 400 gram kalkoenfilet
- 1 blikje mais
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 paprika (rood)
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 2 eetlepels peterselie
- 1 pak tortila’s (kant en klaar)
- peper en zout

Bereiden:
De kalkoenfilets in kleine stukjes snijden, en dit in de zonnebloemolie bakken. Niet al te gaar laten worden, laat het ongeveer 7 minuten bakken. Af en toe omscheppen, en er goed op letten dat het niet te bruin wordt.

Inmiddels de ui fijnsnijden en deze de laatse 2 a 3 minuten mee bakken. Nu de knoflookteentjes erboven uitpersen, en ook mee laten bakken. Vervolgens de mais, witte bonen en de in stukjes gesneden tomaat er door scheppen.

De paprika in smalle reepjes snijden en door het mengsel roeren. Deze behoeven niet gebakken te worden, ze moeten knapperig blijven. Eventueel nog met wat peper en zout verder op smaak brengen.

Hou het gerecht warm totdat de tortilla’s warm zijn, en deze te kunnen vullen met het mengsel. Voordat het gerecht opgediend wordt nog wat fijngehakte peterselie er over strooien.

Tips:
In plaats van de tortilla’s te vullen met het bonenmengsel, kan het ook apart geserveerd worden. Doe het bonengerecht in een glazen schaal, en de tortilla’s in een mandje.

Tortilla’s kunnen heel makkelijk in de magnetron gewarmd worden, als ze warm zijn, doe dan het stapeltje in een katoenen doekje (b.v. servet) vouw het goed dicht en doe ze in leuk mandje, en zet het op tafel.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: