Tomatensalade (Ensalade de Tomate)

De ensalades zijn onmisbaar bij een hoofdmaaltijd. Zeker bij de Mexicaanse, die meestal pittig is. Zo’n frisse sla is dan een uitkomst. Natuurlijk zit er een pikant smaakje aan, dat hoort nou eenmaal zo bij de Mexicaanse keuken. Vele variaties zijn mogelijk in salades. Dit recept is voor de tomaten ensalade en is echt aan te bevelen. Benodigdheden zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden:
- 3 tomaten
- 1 theelepel zout
- 2 citroen (alleen het sap)
- 1 teentje knoflook
- 2 pepers
- 1 ui
- 8 takjes koriander

Bereiding:
Eerst de citroenen persen en het sap in een kom doen. Hierbij de fijngesnipperde ui doen. Ook de knoflook heel fijn snijden en eveneens er bij doen. Meng het rustig door elkaar, vooral niet roeren. De pepers kunnen in kleine reepjes of stukjes gesneden worden.

Heel raadzaam is om de pitjes te verwijderen, anders wordt het te pikant. Doe ze ook in de kom. Tot slot de koriandertakjes hakken en met de andere ingredienten vermengen. Doe tot slot het zout erover, en schep alles goed door.

Het zout haalt de zure smaak van het citroensap weg, zodat er een lekkere frisse citroensmaak aan de salade achter blijft. Laat de salade ongeveer 15 minuten rusten, alvorens te serveren.

Tips:
Serveren in een glazen kom, of individuele schaaltjes, staat ook heel decoratief in glazen ijscoupes.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: